APEL ZA POMOĆ Danijela je 7 GODINA U BUDNOJ KOMI i potrebno joj je 65.000 evra za rehabilitaciju

Izvor: Blic, 10.Jan.2017, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

APEL ZA POMOĆ Danijela je 7 GODINA U BUDNOJ KOMI i potrebno joj je 65.000 evra za rehabilitaciju

Tekst o Mariji (7) i njenoj majci Danijeli Kovačević (24) koja se sedam godina nalazi u budnoj komi ganuo je mnoge čitaoce "Blica", koji su se iz celog sveta javili da pomognu.

Kako porodica nema dovoljno novca za rehabilitaciju Danijele Kovačević u Nemačkoj, koja bi joj pomogla da ostvari komunikaciju sa sedmogodišnjom ćerkicom, redakcija „Blica“ poziva sve ljude velikog srca da pomognu kako bi smo zajedno prikupili 65.000 evra koliko je potrebno za rehabilitaciju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Marijina baka Vesna koja sedam godina na sve načine pokušava da pomogne ćerki da se oporavi, kaže za „Blic“ da su porodici u ovom trenutku najpotrebnije pelene, koje Danijela svakodnevno koristi, kao i sredstva za ličnu higijenu u vidu vlažnih maramica.

- Snalazimo se kako znamo i umemo. Za pelene koje svakodnevno menja na tri sata, hranu i lekove potrebna nam je prosečna plata. Porodioca uža i šira učestvuju u njenom oporavku, međutim novac za terapije u inostrstvu ne možemo sami prikupiti i potrebna nam je pomoć ljudi velikog srca – kaže Vesna.

Optimistične vesti su stigle iz klinike Pforzheim iz Nemačke gde Danijeli daju dobre šanse da uspostavi svesnu komunikaciju sa okolinom. Međutim, novac koji je potreban za transport, lekove i nastavak terapije je 65.000 evra.

- Tim novcem bi Danijela dobila tri meseca terapije sa šest sati dnevno intenzivnog rada sa njom što bi bilo jako efektno – govori Vesna.

Svih sedam godina Danijela je u bolničkoj postelji, a njena sedmogodišnja Marija svakog dana priprema po jedan crtež ili majci otpeva i odrecituje pesmu u nadi da će dopreti do nje. Ćerkica se raduje svakoj maminoj reakaciji, jer je to jedina komunikacija koju ima sa njom.

- Marija brine o Danijeli kao odrasla i stalno me zapitkuje o stvarima koje je njena mama volela dok je bila zdrava. Prikuplja informacije o omiljenoj Danijelinoj boji, mestima na koje je volela da ide. Iščekuje njeno ozdravljenje i želi da bude spremna kada do toga dođe i da je iznenadi svim što je naučila – priča kroz suze Danijelina majka Vesna.

Njena ćerka je pre sedam godina zapala u budnu komu i nije nikog prepoznavala, niti se pomerala. Potom je radom lekara uspela da pomera noge i ruke. Lekari su je naučili i da guta hranu.

Kako pomoći

Svi koji su u mogućnosti da pomognu mogu to učiniti ukoliko pošalju prazan SMS na broj 1727 i doniraju 100 dinara za Danijelu Kovačević. Broj važi za sve mobilne operatere.

Vesna napominje da veliku zahvalnost duguje Živanu Radakoviću sekretaru Crvenog krsta Stara Pazova, kao i  njegovim saradnicima koji su joj pomogli da pokrene sms akciju.

Dinarski račun:

220-2930000020979-08

na ime Kovačević Danijela

kod ProCredit Bank A.D.

Devizni račun:

IBAN: RS35 2202 9300 0002 0979 08

Danijela D. Kovačević (2010992715181)

Kralja Petra I 76/9, 22320 Inđija

ProCredit Bank A.D.

Milutina Milankovića 17 11070 New Belgrade, Republic of Serbia

SWIFT: PRCBRSBG

Western Union

na ime Danijelinog tate - Đorđe Kovačević

Žarka Zrenjanina 16, 22320 Inđija

Kontakt telefon: 064 686 5497

Danijelina mama -Draskovic Vesna Kralja Petra I 76/9 22320 Inđija Kontakt telefon 063 523 270

Paypal za Danijelu!

Vase uplate preko "PAY-PAL'' za pomoc Danijeli Kovacevic Preko elektronske poste LIDIJA7802@YAHOO.IT

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.