Izvor: B92, 12.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANEM za doslednu primenu zakona

Beograd -- Asocijacija nezavisnih elektronskih medija održala je redovnu skupštinu koja je najavila nova usmerenja i pravce razvoja ANEM-a.

Skupština je usvojila izmene ugovora i statuta Asocijacije, ime ANEM zaokružuje svoju transformaciju u moderno i funkcionalno udruženje radio-difuznih emitera.

Članice su izabrale novo rukovodstvo Asocijacije, petočlani Upravni odbor, sa dvogodišnjim mandatom, za čije članove su izabrani Saša Mirković, sa RTV B92 iz Beograda, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Milorad Tadić, sa Radija Boom 93 iz Požarevca, Dragan Kocić, sa Radija City iz Niša, Boban Tomić, sa RTV Bajina Bašta, i Slobodan Stojšić, sa Radija 021 iz Novog Sada. Novi predsednik ANEM-a je Saša Mirković, predsednik Upravnog odbora RTV B92, a za potpredsednika je izabran Milorad Tadić, direktor radija Boom 93.

Prvi put u 13godišnjoj istoriji Asocijacije dodeljene su i nagrade "ANEM-ov svetionik" - u kategoriji pojedinca advokatu pravne službe ANEM-a Slobodanu Kremenjaku, a u kategoriji stanica Radiju City iz Niša.

Povodom različitih komentara o tekućem javnom konkursu za izdavanje dozvola za emitovanje programa, ANEM će insistirati na doslednoj primeni zakona, ali pre svega na kadrovskom jačanju Republičke radio-difuzne agencije i njene stručne službe, u interesu razvoja radio-difuzije i slobode izražavanja. ANEM će konkretne predloge uputiti nadležnim organima i javnosti.

Opširnije u Dokumentima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.