AMSS: Oprezno u vožnji zbog odrona

Izvor: Blic, 28.Maj.2016, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMSS: Oprezno u vožnji zbog odrona

Iako metereolozi najavljuju visoke temperature, koje pogoduju svim učesnicima u saobraćaju, vozačima se savetuje opreznija vožnja, naročito kroz stenske useke i klisure, jer zbog česte promene vremena dolazi do česte pojave odrona, upozorio je Auto-moto savez Srbije.

Vikendom se, ističe AMSS, po pravilu očekuje pojačan intezitet saobraćaja, te će nailaskom na deonice na kojima se izvode radovi, vozačima biti potrebno više strpljenja i tolerancije za volanom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Zbog početka radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija na delu državnog puta II B reda broj 379. na deonici Orljevo-Rašanac zbog radova na popravci mosta preko reke Mlave u Rašancu, u okviru redovnog održavanja putnih objekata.

Saobraćaj će se za vreme izvođenja radova na mostu odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila jednom stranom mosta.

Predviđeno vreme završetka radova je do 10 juna, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

AMSS najavljuje da će se izvoditi radovi na krpljenju udarnih rupa u periodu od 07:00 do 17:00 časova, na državnom putu II A reda broj 258. na deonici Predejane (veza sa državnim putem I A reda broj 1) - Vladičin Han (Gramađe).

Radovi će se izvoditi 30.maja u tunelu Kržince i 31. maja u tunelu Manajle.

Saobraćaj u zoni radova odvijaće se naizmeničnim propuštanjem vozila, a radovi će biti obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

U noći između 29. i 30. maja i 30.i 31. maja od 22:00 do 05:00 časova, na delu državnog puta IA reda broj 1, na deonici od petlje Dušanovac do mosta Gazela, izvodiće se radovi na košenju trave u srednjem pojasu, u oba smera.

Radovi će se izvoditi u pokretu u preticajnoj (levoj) saobraćajnoj traci, koja će na tom delu u zoni radova biti zatvorena za saobraćaj.

Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Do sutra nije predviđeno potpuno zaustavljanje saobraćaja na Autoputu E80, Niš - Dimitrovgrad, na deonici od Čiflika do

Staničenja, na magistralnom putu I B reda, broj 43, dodaje AMS S.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pojačan intenzitet saobraćaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2016

Na putevima u Srbiji danas se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja zbog vikenda, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS)...Česte promene vremena dovode i do česte pojave odrona, pa AMSS savetuje oprezniju vožnju, najviše duž stenskih useka i klisura...Prema podacima Uprave granične policije,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.