Izvor: B92, 29.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AI: Istražite napade

London -- Amnesti internešenel pozvao vlasti u Srbiji da istraže pretnje i napade na aktiviste za ljudska prava i novinare.

AI traži brze i nepristrasne istrage o pretanjama i napadima na aktiviste za ljudska prava i nezavisne novinare i u izveštaju "Srbija i Crna Gora: Pisanje na zidu, srpski aktivisti za ljudska prava u opasnosti", kao primere navodi napade na direktorku Helsinškog odbora za ljudska prava Sonju Biserko i direktorku Centra za humanitarno pravo Natašu Kandić, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i zastrašivanje pojedinih novinara.

"Ulaskom u Savet Evrope SCG je preuzela neke obaveze, među njima i informisanje građana u Srbiji o zločinima režima Slobodana Miloševića, ne samo protiv drugih naroda, već i protiv Srba", navodi AI.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.