A321neo sa „Pratt & Whitney“ motorima dobio EASA i FAA sertifikate

Izvor: TangoSix.rs, 29.Dec.2016, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A321neo sa „Pratt & Whitney“ motorima dobio EASA i FAA sertifikate

A321neo opremljen „PurePower PW1100G-JM“ motorima kompanije „Pratt & Whitney“ dobio je zajedničke EASA i FAA sertifikate, saopštila je kompanija Erbas (Airbus).
– A321neo,najveći član A320neo porodice, završio je program sertifikacije nakon više od 350 časova leta tokom 130 obavljenih letova. Kampanja je takođe potvrdila da letelica dostiže željene performanse na polju doleta i utroška goriva nudeći ekološke benefite, uključujući i manji nivo buke. – rečeno je >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << u Erbasu.
U kompaniji navode da je A321neo sa „Pratt & Whitney“ prva varijanta ove letelice koja je dobila sertifikat kao i da će A321neo sa „CFM International LEAP-1A“ motorom biće sertifikovan u narednim mesecima.

Dokumente za prvi sertifikovan A321neo potpisali su Trevor Vuds , direktor zadužen za proces sertifikacije u EASA-i i Džefri Duven, menadžer Odseka za transportne letelice – Služba za sertifikaciju u FAA-u. Sertifikate su u ime kompanije Erbas primili izvršni potpredsednik kompanije Erbas i šef programera Didije Evrard i viši potpredsednik kompanije Erbas za A320neo program Klaus Roe.
The post A321neo sa „Pratt & Whitney“ motorima dobio EASA i FAA sertifikate appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.