Izvor: RTS, 29.Jun.2023, 07:09

Обилазница од Стражевице до Бубањ Потока пуштена у саобраћај

Део обилазнице око Београда од Стражевице до Бубањ Потока, дуг десетак километара, отворен је за саобраћај у 9 часова, након јучерашњег свечаног отварања. Од данас око Београда – 47 километара ауто-пута.
Обилазницом око Београда са шест саобраћајних >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << трака, од Добановачке петље до Бубањ Потока од данас ће се стизати за мање од пола сата. 
Део ауто-пута од тунела Стражевица до Бубањ Потока, у дужини од 9,74 километра, јуче је свечано отворен у присуству председника Србије, државног врха и амбасадора Кине и Азербејџана, чији су стручњаци учествовали у изградњи.
"Поносан сам због свега што је урађено, и због онога што долази... Људи ће моћи да виде целу трасу, то је величанствено, прошао сам и хеликоптером да то видим, дивно изгледа", рекао је председник Александар Вучић на отварању саобраћајнице.
Говорећи о даљим потезима везаним за изградњу обилазнице, он је рекао да је на реду експропријација земљишта.
Обилазница око Београда дуга је 47 километара и пројектована за брзину од 120 километара на сат. Да ли се брзина прекорачује, пратиће се из јединственог централног система надзора и управљања. Возаче ће заправо контролисати четири врсте камера. 
Пројекат је започет још 1991. године. Радови су обновљени пре пет година и од тада се радило на такозваном сектору Б, од моста на Сави код Остружнице до Бубањ Потока. Рок је био три године, али су се због пандемије и других изазова радови продужили и сада су завршени.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.