Izvor: RTS, 18.Jun.2023, 07:07

Ванредно у више од 50 градова и општина, отклањају се последице поплава

Ванредна ситуација проглашена је у 56 градова и општина. Евакуисано је више од 300 људи. Бујице су оштетиле путеве, носиле мостове и покренуле клизишта и одроне. Поплаве су направиле проблеме широм Србије. Од данас се очекује побољшање временских прилика. Саобраћај >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на Ибарској магистрали у Адранима, где се урушио мост, биће оспособљен за десет дана, најавио је ресорни министар. Војска је поставила понтонски мост преко реке Трнавице у селу Клече.
У Новом Пазару и Крагујевцу јуче је проглашена ванредна ситуација због поплава. Ванредно је у 53 града и општине. Евакуисано је више од 300 људи из поплављених подручја.
Отклањају се последица поплава широм Србије.
Војска Србије поставила је понтонски мост преко реке Трнавице у селу Клече. Тиме је више стотина домаћинстава тог села повезано са Новим Пазаром.
Део Ибарске магистрале, који је од петка у прекиду због урушавања моста у Адранима, биће оспособљен за саобраћај у наредних десет дана, рекао је ресорни министар Горан Весић и најавио градњу новог моста. Рок за изградњу је четири месеца, а градиће га "Нови Пазар пут".
Мост преко Западне Мораве, који спаја чачанска села Мрчајевце са селима Мршинци и Слатина, јуче је потпуно уништен пред налетом бујице и обилних падавина које су погодиле Чачак и околину.
Министар Весић рекао је да ће бити направљен нови мост, јер је он изузетно значајан.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.