Izvor: RTS, 14.Jul.2023, 08:26

РХМЗ упозорава на нови талас врућина - пред нама тропске ноћи и температура до 40 степени

Републички хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗ) објавио је упозорење за подручје Србије на високе температуре током друге декаде јула, са дневним максимумом од 35 до 40 степени. У великим градовима очекују се и тропске ноћи са минималним температурама изнад 20 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << степени.
Током друге декаде јула у Србији веома топло са дневним максимумумом од 35 до 40 степени, наводи Републички хидрометеоролошки завод Србије на свом сајту.
Температура ће данас бити у краткотрајном паду за 5 до 7 степени и очекује се да буде у интервалу од 29 до 33 степена, а затим ће поново уследити пораст температуре.
У великим градовима очекују се и тропске ноћи са минималним температурама изнад 20 степени, наводи се у упозорењу РХМЗ-а.
Републички хидрометеоролошки завод Србије, такође наводи да ће током друге декаде јула и у Београду бити веома топло.
"Температура ће данас бити у краткотрајном паду, за 5 до 7 степени, и очекује се да ће достићи око 30 степени. У суботу око 35, а у недељу и у првом делу наредне седмице од 16. до  20. јула, поново од 37 до 39 степени", наводи се у упозорењу РХМЗ-а.
Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" издао је препоруке грађанима како да поступају у врелим данима.
Стручњаци саветују да у врелим данима треба расхладити просторије, избегаватаи физичку активност, узимати више течности и избегавати боравак напољу у најтоплијем делу дана.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.