Izvor: RTS, 24.Jul.2023, 06:03

Враћају се врућине – данас сунчано време, температура до 37 степени

У Србији данас сунчано и осетно топлије. Најнижа температура од 16 до 22, а највиша од 34 до 37 степени.
Наредна два дана у Србији без снажне облачности. Висок ваздушни притисак са запада Медитерана обезбедиће ведро небо, али ће поново доносити врео >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ваздух са севера Африке на Балкан.

Данас у најтоплијем делу дана од 34 степена до 37 степени, у Београду око 36. Зато освежење потражити у парковима, у близини фонтана или, још боље, у климатизованом простору.
Уторак ће бити најтоплији дан од почетка лета, на југу земље понегде и 41 степен.
И тада ће бити упаљен црвени метео-аларм, највиши степен упозорења на врућине.
Олујни облаци поново у уторак касно увече и то прво на северу земље.
Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" издао је препоруке грађанима како да поступају у врелим данима.
Стручњаци саветују да у врелим данима треба расхладити просторије, избегавати физичку активност, узимати више течности и избегавати боравак напољу у најтоплијем делу дана.
Стрпљење и опрез саветују се и на путевима. Због високих температура и гужви, препоруке су да возите опрезно, стрпљиво и уз чешће паузе. Због летње туристичке сезоне, више је возила и на наплатним рампама и граничним прелазима – где су повремено могућа дужа задржавања.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.