Izvor: B92, 10.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

350 miliona evra za zdravstvo

Beograd -- Vlada Srbije investiraće u 2006. i 2007. godini oko 350 miliona evra u zdravstvo, najavio je ministar finansija Mlađan Dinkić.

Dinkić je kazao da će oko 200 miliona evra biti obezbeđeno iz privatizacionih prihoda, dok će ostatak od oko 150 miliona činiti krediti. On je najavio da će, nakon što je broj zaposlenih smanjen po osnovu socijalnog programa za oko 10.000 ljudi, lekari i medicinsko osoblje dobiti povećanje plate od 40,5 odsto, dok će zarade nekvalifikovanog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osoblja biti povećane za 10,4 odsto.

"Na početku mandata Vlade Srbije raspon zarada u zdravstvu bio je tri prema jedan, a danas smo sindikatima predložili da taj odnose bude 4,45 prema jedan", kazao je Dinkić novinarima u Vladi Srbije i najavio da će ove godine biti predložen i socijalni program za nemedicinsko osoblje.

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević najavio je da će oko 100 miliona evra biti uloženo u hitnu rekonstrukciju bolnica i druge projekte i najavio završetak bolnice "Dedinje 2", "Kamenica 2", porodilište u Požarevcu, poliklinika na Bežanijskoj Kosi u Beogradu i drugih velikih projekata.

Milosavljević je najavio kompletnu rekonstrukciju svih 160 domova zdravlja u Srbiji, a očekuje da će se nakon toga popraviti uslovi lečenja građana, ali i uslovi rada zdravstvenih radnika.

Predstavnici tri sindikata zdravstva očekuju da će njihovi sindikati prihvatiti predloge Vlade Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.