Izvor: RTS, 23.Jul.2023, 07:48

Ватра и даље ван контроле на Родосу – оштећене куће и хотели, евакуисано више од 30.000 људи

Букте шумски пожари шести дан на грчком острву Родос. Евакуисано је више од 30.000 људи. Ватру гасе више од 200 ватрогасаца и 40 возила, уз помоћ пет авиона и три хеликоптера, као и ватрогасаца из Словачке. Оштећене су и куће и хотели, али је још рано за процене о каквој >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << штети је реч.
Пожар на Родосу, чије неконотролисано ширење шести дан убрзава ветар, приморао је да се више од 30.000 људи да напусте погођене плаже и места. Ватра на острву гори на три фронта – на јужном, централном и северном Родосу.

Општински представник Терис Хаџијоану изјавио је да се наставља велика спасилачка операција из области Киотари и Лардос. "Уз помоћ обалске страже, оружаних снага и локалних власти, које су мобилисале десетине аутобуса, евакуише се више од 30.000 људи", рекао је Хаџијоану.
Нема повређених Министарство за климатску кризу и цивилну заштиту на друштвеним мрежама навео је да нема повређених, као и да се посетиоци Родоса безбедно евакуишу из подручја захваћених пожаром.
"Посетиоци се безбедно евакуишу из погођених подручја Родоса. Нема извештаја о повређенима. Одлазе у друге хотеле на острву", наведено је у саопштењу. 
Грчка цивилна заштита упозорила је и данас на висок ризик од пожара на Родосу и другим областима у Грчкој, пошто се очекује да ће температуре достићи 45 степи на Целзијусовој скали.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.