Izvor: RTS, 07.Jun.2023, 11:00

Против педагошког асистента у вртићу у Оџацима поднето 26 пријава, осумњичен за више кривичних дела

Против педагошког асистента вртића у Оџацима, који је пре тачно месец дана ухапшен због искоришћавања деце за порнографију, води се истражни поступак због више кривичних дела, речено је РТС-у у Вишем јавном тужилаштву у Сомбору. Тај 26-годишњак осумњичен је и за >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << обљубу деце злоупотребом положаја, као и за недозвољене полне радње над децом. Против њега је поднето 26 кривичних пријава.
И. О. (26) из Богојева, запослен у предшколској установи у Оџацима, налази се у притвору због сумње да је на радном месту починио више кривичних дела, у којима су жртве деца.
На основу 26 кривичних пријава, Више јавно тужилаштво у Сомбору је покренуло истражни поступак због више кривичних дела, каже за РТС главни јавни тужилац Зоран Дивјак.
Будући да је реч о особи којој су поверена деца из вртића, И. О. је осумњичен за  обљубу злоупотребом положаја, кривично дело које се односи и на чин који Кривични закон изједначава са обљубом.
Сумњичи се и за недозвољене полне радње над дететом, као и за кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију.
Педагошки асистент је ухапшен 7. маја, након што су родитељи пријавили да је недозвољено фотографисао децу из вртића.
Из тужилаштва је тада саопштено да су приликом претреса стана и других просторија које осумњичени користи, привремено одузети предмети који могу послужити као доказ у поступку.
Након два протеста родитеља, који су од предшколске установе тражили одговор на питање како је И. О. добио посао и како је могуће да нико из установе није приметио да се понаша непримерено, директорка те установе је поднела оставку.
Из Министарства просвете саопштили су да је у вртић послата просветна инспекција и да је против И. О. покренут дисциплински поступак.
Да ли је инспекцијски надзор завршен и шта је утврђено још није саопштено.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.