Izvor: RTS, 17.Jun.2023, 08:35

Број убијених у нападу на школу у Уганди порастао на 41 – потера за нападачима у току, има и отетих

Угандски медији јављају да је број погинулих у терористичком нападу на среду школи у западној Уганди код границе са Демократском Републиком Конго порастао са 25 на 41 особу. Власти су саопштиле да има и отетих, али није навела о ком броју је реч. Војска је у потери >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << за нападачима.
Број жртава у нападу на угандску школи порастао је на 41, известила је приватна телевизија НТВ Уганда, док је државни лист Њу вижн навео да су страдале 42 особе, преноси Ројтерс.

Припадници Савезничких демократских снага (АДФ), милитантне групе са седиштем у источном Конгу, која је повезана са терористичком организацијом Исламска држава, напали су у петак увече средњу школу Лубирира у Мпондвеу, запалили интернат и извршили пљачку, саопштила је претходно полиција.
"До сада је 25 тела извучено из школе и пребачено у болницу Бвера. Збринуто је, такође, осам повређених, које су и даље у критичном стању у болници Бвера", навела је угандска полиција на Твитеру, преноси Ројтерс.
Потера у току Угандске власти потврдиле су да има и отетих, али нису прецизирале о ком броју је реч, док полиција ипак није саопштила да ли међу жртвама има школске деце. 
Војска је кренула у потеру за нападачима који су побегли према Националном парку Вирунга у Демократској Републици Конго, каже се у саопштењу. 
АДФ је у априлу напао село у источној Демократској Републици Конго и убио најмање 20 људи. Уганда је послала трупе у Конго да помогну у борби против АДФ-а, подсећа британска агенција.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.