Izvor: TangoSix.rs, 24.Avg.2015, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

20 godina ,,Kopljanika“

U jučerašnjem saopštenju za medije rumunska vazduhoplovna industrijska grupa Aerostar podsetila je da je prošlo 20 godina od prvog leta modernizovanog borbenog aviona MiG-21 Lancer. Aerostar dalje navodi da je ovaj program modernizacije, nastao u saradnji rumunskog Aerostara, izraelske kompanije Elbit Systems i RV Rumunije, najkompletnija i najnaprednija modifikacija borbenog aviona u istočnoj Evropi.
Ukupno je modernizovano 110 aviona u tri različite varijante >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs <<Lancer A koji predstavlja jurišni avion za blisku podršku, Lancer B – dvosedi avion za obuku i dejstva vazduh-zemlja i Lancer C – lovačka varijanta. U svim ovim verzijama avion je postigao kompatibilnost sa navigacijskim i oružanim sistemima koji su operativni na avionima koji se upotrebljavaju na zapadu.
Početne definicije zahteva rumunskih vazduhoplovnih snaga kao i uspešna realizacija modifikacija od strane Aerostara i Elbita, podjednako su važne za uspeh ovog programa. Danas se MiG-21 Lancer i dalje nalazi u prvoj borbenoj liniji RV Rumunije i ostaje potpuno funkcionalan i kompatibilan u poređenju sa savremenim borbenim avionima, kaže se u saopštenju Aerostara.
Dvadeset godina neprekidne službe modernizovanih aviona, uključujući i učešća u međunarodnim misijama, potvrđuje uspešnost programa koji je nastao na osnovu dobrih i vizionarskih odluka koje su donete pre dve decenije.
Dok obeležava 20 godina od prvog leta MiG-a 21 Lancer, Aerostar ističe i da je, pored samog programa modernizacije, uspešno ispunio zadatke logističke podrške i tako se ostvario kao donosioc naprednih rešenja u modernizaciji i održavanju rumunskog Ratnog Vazduhoplovstva.
O modernizaciji rumunskih lovaca MiG-21 na standarde Lancer Tango Six je detaljnije pisao u jednom od svojih ranijih tekstova.
The post 20 godina ,,Kopljanika“ appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.