Izvor: RTS, 29.Mar.2023, 12:07

Осумњичени да су отписивали дугове предузећа без основа, оштетили буџет за више од 18 милиона динара

Због сумње да су неосновано отписивали дугове комуналног предузећа из Бујановца и тиме оштетили државу за више од 18 милиона динара, ухапшене су две особе.
А. Х. (1965) бивше одговорно лице Привременог органа ЈП „Комуналац“ Бујановац и Р. Х. (1964) одговорно >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << лице овог јавног предузећа, ухапшени су зобг сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја, саопштио је МУП.
МУП наводи да су осумњичени А.Х, као одговорно лице овог комуналног предузећа у периоду од 10. августа 2016. до 20. јула 2020. године, као и Р. Х, који је ту функцију обављао до 20. јула 2020. до краја 2022., отписали су дугове за пружене комуналне услуге за 339 физичких и два правна лица по основу застарелости, не подносећи никакве тужбе надлежном суду како би ту застарелост прекинули.
На тај начин, како се истиче, оштетили су буџет Републике Србије за 18.036.444 динара.
Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.