Izvor: RTS, 05.Jul.2023, 06:43

У Суботици пронађено 160 ирегуларних миграната

Полиција је у Суботици, у акцији појачане контроле, пронашла 160 ирегуларних миграната. Од почетка године поднето 116 кривичних пријава против 162 особе, које се сумњиче да преко територије Србије за новац кријумчаре мигранте, саопштио је МУП.
Припадници >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Министарства унутрашњих послова у Суботици, у сарадњи са припадницима Жандармерије, Управе граничне полиције, полицијских управа у Сомбору, Кикинди, Новом Саду и Шапцу, данас су, у акцији појачане контроле миграната, пронашли 160 ирегуларних миграната.
Ова акција спроведена је на подручју периферије града Суботице и насеља Палић, а мигранти су превезени у прихватни центар.
"Акција је спроведена у оквиру континуираног рада на сузбијању ирегуларних миграција, а полиција ће и у наредном периоду спроводити редовне контроле кретања и боравка миграната како би се очувала безбедност и сигурност свих грађана, као и самих миграната", саопштио је МУП.
Од почетка године поднето 116 кривичних пријава Иначе, припадници МУП-а од почетка године поднели су 116 кривичних пријава против 162 особе.
Превоз ирегуларних миграната и њихово кријумчарење Кривичним законом Републике Србије прописано је као кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи за које је запрећена казна затвора до осам година, док за квалификоване облике овог дела може бити изречена казна и до 15 година затвора.
МУП наглашава да се за квалификоване облике казна не може ублажити испод прописаног минимума чак и када за то постоје олакшавајуће околности.
Такође, окривљенима се и одузима превозно средство којим су превозили ирегуларне мигранте и у првих шест месеци ове године од окривљених је, до окончања кривичног поступка, одузето више од 100 возила.
Полицијски службеници због извршења овог кривичног дела, у првих шест месеци ове године, ухапсили су 162 особе, од чега 142 мушкарца и 20 жена, наводи МУП.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.