Izvor: RTS, 27.Mar.2023, 17:56

Спречено кријумчарење преко 12 тона нафте на Дунаву

Цариници су на граничном прелазу Велико Градиште спречили покушај кријумчарења 12.650 литара нафте скривене у танковима у којима је требало да буде вода на броду који је пловио с аустријском заставом са седмочланом украјинском посадом.
Прекршај >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је откривен приликом улазне контроле тог брода, саопштило је Министарство финансија Управа царина.

Прегледом бродске документације и мерењем количине погонског горива утврђена су неслагања, због којих је, како се наводи уследила детаљна контрола.
Тако је откривено да су тзв. баластни танкови испуњени с преко 12 тона нафте, иако је у њима требало да буде вода која служи за одржавање равнотеже и стабилности пловила.

По откривању ове злоупотребе фабричких шупљина брода, надлежни суд је у хитном поступку донео решење да прекршиоци на име протввредности кријумчареног горива и казни у буџет Републике Србије уплате преко три милиона динара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.