Izvor: RTS, 21.Mar.2023, 13:39

Србија и Италија потписале још 11 докумената о сарадњи

Представници Србије и Италије потписали су данас, на Форуму за пословну и научну сарадњу, 11 докумената о сарадњи две земље. У Палати Србија, у оквиру званичне посете италијанске државно-привредне делегације нашој земљи, у присуству председника Александра Вучића, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << заједничку изјаву о сарадњи две земље су потписали први потпредседник владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић и потпредседник Савета министара и министар спољних послова Италије Антонио Тајани.
Споразум о филмској копродукцији између Владе Србије и Владе Италије потписали су потпредседница владе и министарка културе Маја Гојковић и министар Антонио Тајани. Споразум између две владе о узајамном признавању и замени возачких дозвола потписали су министар унутрашњих послова Братислав Гашић и амбасадор Италије у Београду Лука Гори.

Меморандум о разумевању између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Министарства инфраструктуре и транспорта Италије о сарадњи у области транспортне инфраструктуре потписали су министар грађевинарства Горан Весић и амбашадор Лука Гори. Меморандум о разумевању између Владе Србије и Агенције за осигурање послова спољне трговине САЦЕ потписали су министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић и извршна директорка Агенције за осигурање послова спољне трговине САЦЕ Алесандра Ричи.
Меморандум о разумевању између Владе Србије и Института за интернационализацију италијанских компанија СИМЕСТ потписали су министар Момировић и председник Института СИМЕСТ Пасквале Салцано. Затим, меморандум о разумевању између Владе Србије и банке Цаша Депосити е Престити потписали су министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић и извршни директор банке Дарио Сканапјеко.
Меморандум о сарадњи између Привредне коморе Србије и Конфедерације италијанске индустрије у Србији потписали су председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж и председник Конфедерације италијанске индустрије у Србији Патрицио деи Тос. Меморандум о разумевању у области пољопривреде и прехрамбене индустрије потписали су председник ПКС Марко Чадеж и извршни директор Удружења Филиера Италиа Луиђи Скордамаља.
Меморандум о разумевању на пољопривредном истраживању и сарадњи између Истраживачко-развојног института за информационе технологије биосистема Србије Биосенс и Савета за пољопривредна и економска истраживања Републике Италије потписали су директор Биосенса Владимир Црнојевић и генерални директор Савета Стефано Вакари. Меморандум о разумевању између Српског удружења инжењера консултаната и Италијанског удружења инжењерских, архитектонских и техничко-економских консултантских организација потписали су потпредседник Српског удружења инжењера консултаната Никола Матић и потпредседник Италијанског удружења инжењерских, архитектонских и техничко-економских консултантских организација Роберто Карпането.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.