Izvor: RTS, 01.Jul.2023, 11:34

До истека рока предато 108.883 комада оружја

Од почетка акције предаје нелегалног оружја предато је 108.883 комада оружја и минско-експлозивних средстава, изјавила је мајор полиције Бојана Отовић Пјановић из Службе за сузбијање криминала Управе криминалистичке полиције Бојана Отовић Пјановић.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> "Од тог броја је 82.398 комада оружја. Ту потпада легално, нелегално и оружје које је остало у породичним домаћинствима након смрти власника и 26.485 комада минско-експлозивних средстава", рекла је Бојана Отовић Пјановић за Танјуг.

Навела је да је предато и 4.243.139 комада муниције. "Ми смо као МУП задовољни овим поступком легализације и на самом почетку смо говорили да су бројке указивале да је овај период легализације успешнији него што су то били сви претходни поступци који су спровођени на територији Србије", истакла је Отовић Пјановић.
Рок за грађане Србије да предају нелегално оружје и муницију без последица истекао је 30. јуна у поноћ.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.