Izvor: B92, 02.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

100 divljih deponija oko Kruševca

Kruševac -- U Kruševcu i okolini ima više od 100 divljih deponija, utvrdile su opštinske ekipe.

To je rezultat rada na sprovođenju projekta Sanacija divljih deponija, koje sprovodi Fond za zaštitu životne sredine opštine Kruševac. "Tokom proteklih mesec dana ekipe su obišle sva naseljena mesta na području opštine Kruševac i utvrdile da se na obalama reka i potoka i samim naseljima nalazi više od 100 divljih depnija", rekla je koordinatorka za medije tog projekta Ivana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Veljković.

Ona je dodala da je problem divljih deponija najizraženiji u seoskim sredinama.

Prema rečima Ivane Veljković, u ponedeljak će na osnovu prikupljenih podataka početi izrada sveobuhvatnog registra divljih deponija na teritoriji opštine Kruševac, a tokom aprila i maja biće sprovedena druga faza projekta - odnosno uklanjanje pomenutih deponija.

Na prikupljanju podataka u proteklih mesec dana bilo je angažovano osmoro radnika, a tokom druge faze biće angažovano tridesetak nekvalifikovanih lica sa evidencije nezaposlenih.

Ukupna vrednost projekta je 2,2 miliona dinara - Republika iz sredstava Fonda za javne radove izdvaja 1,2 miliona dinara, opštinski Fond za zaštitu životne sredine oko 650.000 dinara, a ostatak će donirati kruševačka preduzeća.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.