Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

10 CENTIMETARA BELOG PREKRIVAČA Zlatibor se zabeleo pod prvim snegom

Skijalište Tornik na Zlatiboru jutros je osvanulo pod prvim snegom, a temperatura je tik iznad 0.

Kiša koja je cele noći zasipala planinu, zorom se pretvorila u sneg koji je za nekoliko sati na najvišoj koti Zlatibora stvorio beli pokrivač debeo desetak centimetara. U podnožju Tornika palo je oko pet cenimetara snega. Trenutna temperatura ovde je oko jedan centimetar.

Sneg veje i u turističkom centru Zlatibora.

- U pripravnosti je jedan traktor sa posipačem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << soli u slučaju da ulice zalede, ali očekujemo da neće biti potrebe za intervencijom jer će temperatura tokom dana rasti, a od sutra će i topliji dani - kaže za "Blic" Miladin Kaljević, šef službe zimskog održavanja pri JKP "Zlatibor" iz Čajetine.

KROVOVI I POLJANE BELI Na Kopaoniku pao prvi sneg ove zime!

Prvi sneg obeleo je i padine Tare, ali i na ovoj planini, kao i na Zlatiboru, nije se zadržao na putevima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.