Izvor: RTS, 21.Jul.2023, 12:58

Ђурић: У Новом Саду било преко 1.000 интервенција, материјална штета огромна

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић изјавио је данас, поводом невремена у том граду, да је било више од 1.000 интервенција, да је материјална штета огромна, а да је неколико школа остало без кровова.
Милан Ђурић је рекао да је на јучерашњој седници >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << штаба за ванредне ситуације проглашена ванредна ситуација на територији читавог Града Новог Сада, и да је невреме које се задесило, незапамћено како за Нови Сад, тако и за целу државу.

Истакао је да није било људских жртава, а да су највећи проблем представљала стабла која су падала и на аутомобиле и на објекте, и препречила путеве у Новом Саду на скоро 200 места.
"Прво вече након завршетка олује и незапамћеног невремена, морали смо што пре да видимо људе који су угрожени, да њих практично спасемо, али такође и све саобраћајнице, мостове који су најбитнији за функционисање Града Новог Сада, да вратимо у функцију. Добро је да су и приватне компаније такође прискочиле у помоћ, људи су се такође понудили да нам помогну, а оно што је свакако дужност јавних комуналних предузећа, која су била одмах на терену, и радила све време", објаснио је градоначелник.
Ђурић напомиње да је пуно стабала пало, доста сливника је загушено од невремена, лишћа, грања, земље, било је и нестанка струје, као и нестанка воде, али је, додаје, све решено и нормално се функционише.
Каже да је била укључена и полиција као и жандармерија, Национални парк Фрушка гора, Војводина шума, ватрогасна бригада Нови Сад, хитна помоћ, дом здравља.
"Имамо оштећења и на нашим објектима који су у јавној својини, школа Десанка Максимовић у Футогу у коју иде 700, 800 ђака, буквално је остала без крова и то је изазов којим ће морати што пре и хитније да се позабавимо", казао је Ђурић.
Нагласио је да су стручне службе на терену како би процениле који је најбржи и најлакши пут да се санира школа како би деца могла 1. септембра да се врате у школу ту или да се распореде по другим школама, док се санација школе не заврши.
"Велику штету претрпела је и ОШ Јожефа Атила. Ту је на фискултурној сали олујни ветар однео кров, и Петефи Шандор школа где је исто фискултурна сала настрдала и однесен је кров", рекао је Ђурић.
Додаје да је оштећен кров у месној заједници Петроварадин, као и да су оштећена два дома здравља и објекат Хитне помоћи у граду.
Ђурић је поручио грађанима да могу да се јаве диспечерском центру инспекције, који прима пријаве и шаље екипе на терен како би помогао грађанима у проблему.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.