Izvor: RTS, 17.Nov.2023, 17:13

Столтенберг стиже на Западни Балкан, у уторак у Београду

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг од 19. до 22. новембра посетиће земље Западног Балкана, а у уторак 21. новембра допутоваће у Београд, саопштио је НАТО.
Посету региону први човек НАТО алијансе почиње посетом Босни и Херцеговини, где ће одржати >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << радну вечеру са члановима Председништва БиХ, док ће се у понедељак састати са специјалним представником за БиХ Кристијаном Шмитом, председницоим Савета министара Бојаном Кришто и представницима међународне заједнице.
Након тога, у понедељак поподне путује у Приштину где ће разговарати и одржати конференцију за новинаре са председницом привремених приштинских институција Вјосом Османи, а после тога обићи ће базу Кфора и разговарати са командантом Озканом Улуташом.
У уторак је планирана посета Београду и, како се наводи у саопштењу НАТО, састанак са председником Србије Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић.
Tакође, Столтенберг ће се састати и са српским научницима који ће представити технологију развијену у контексту НАТО пројеката Наука за мир и безбедност.
У уторак поподне Столтенберг путује у Северну Македонију где ће се састати са председником и премијером те земље Стевом Пендаровским и Димитром Ковачевским, као и председником Скупштине Талатом Џаферијем.
У среду Столтенберг ће учествовати на састанку земаља чланица НАТО из региона, заједно са албанским премијером Еди Рамом, хрватским председником Зораном Милановичем, председником Црне Горе Милојком Спајием и словеначким председником Робертом Голобом.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.