Izvor: RTS, 17.Nov.2023, 07:09

Кијев: Ракете С-300 лансиране ка Доњецку; Москва: Уништене две противбродне ракете "нептун"

Рат у Украјини – 632. дан. Украјинска Противваздухопловна одбрана саопштила је да су током ноћи руске снаге напале неколико области Украјине са 10 дронова "шахед" – Николајев, Одесу, Житомир и Хмељницки. Руске снаге су током ноћи лансирале и неколико ПВО вођених ракета >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << С-300 у правцу Доњецка. Из руског Министарства одбране саопштено је да су уништене две противбродне ракете "нептун".
Једна особа је погинула, а најмање четири су повређене током руског гранатирања јужне украјинске области Херсон, сопштио је локални гувернер Олександр Прокудин.

Украјинске власти су такође саопштиле да је цивилна инфраструктура у источном региону Харкова оштећена ракетама С-300, преноси Ројтерс.
Председник Украјине Вoлoдимир Зеленски рекао је да су снаге те земље преузеле иницијативу од Русије у Црном мору и приморале руску поморску флоту да се повуче у источном делу мора.
"Први пут у свету, у Црном мору је почела да функционише флота поморских дронова – украјинска“, написао је Зеленски у апликацији за размену порука Телеграм.
Шеф британске дипломатије Дејвид Камерон обећао је током посете Кијеву, на састанку с украјинским председником, сталну војну подршку и преусмеравање фокуса на Украјину док се сукоб наставља на Блиском истоку.
Александру Скочиленко, руску уметницу и музичарку, суд у Санкт Петербургу је осудио на седам година затвора због свесног ширења лажних вести о понашању руских војника у Украјини.
Скочиленко је 31. марта прошле године у супермаркету, у свом родном граду Санкт Петербургу, заменила налепнице са ценама папирићима на којима је позивала на прекид рата у Украјини и критиковала власт.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.