Izvor: RTS, 16.Nov.2023, 00:10

Поново ракетирана америчка база на истоку Сирије

Америчка база на нафтном пољу Омар у провинцији Деир ез Зор у источној Сирији нашла се под ракетном ватром, јавио је либански ТВ канал Ал Мајадин.
Америчка база на нафтном пољу Омар на истоку провинције Деир ез-Зор нападнута је са неколико пројектила, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << рекли су извори ТВ канала.
Додали су да је у бази избио пожар, као и да су неколико минута након напада амерички војни авиони почели да круже тим подручјем.
Раније данас заменица секретара за штампу Пентагона Сабрина Синг је рекла да су америчко војно особље и базе на Блиском истоку гранатирани 55 пута од 17. октобра и да је повређено 59 војних лица.
Америчка војска контролише подручја у источној и североисточној Сирији у провинцијама Деир ез Зор, eл Хасака и Рака, где се налазе највећа сиријска нафтна и гасна поља.
Званични Дамаск је у више наврата назвао присуство америчких трупа на својој територији "окупацијом и државном пиратеријом у циљу очигледне крађе нафте".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.