Izvor: RTS, 31.Okt.2023, 13:30

Олуја у Италији, поплаве у Милану, језеру Комо прети изливање

Милано је погодило велико невреме, излила се река која пролази кроз северни део града. У Венецији је МОСЕ спречио да море поплави улице, а прети и изливање језера Комо. Прелаз Бренеро је затворен за пролаз због одрона у Аустрији. Црвени метео-аларм на снази је у региону >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Венето, а наранџасти у још пет региона.
Куће без кровова, поплаве и ишчупано дрвеће – све то је последица невремена које је ноћас погодило велики део Италије.

У северном делу Милана код Нигварде излила се река Севезо поплавивши авеније Фулвио тести, Сарка и Суцани, Истарски трг и трг Фарина.
Ватрогасци су примили на стотине позива због проблема са крововима, поплављених подрума и поломљених стабала која су пала и на аутомобиле.
Због поплаве је прекинут саобраћај на појединим местима у северном делу Милана, док су неке улице остале и без електричне енергије. 
У Венецији је синоћ измерен ниво мора од 154 центиметра. Захваљујући МОСЕ-у (пројекту за заштиту Венеције од поплава) спречена је катастрофа, а ниво воде је задржан на висини од 75 центиметара.
Лоше време погодило је и Тоскану са ударима ветра од 100 километара на сат. Изнад Ђенове се формирала суперћелијска олуја која је проузроковала велику штету на аутомобилима и кућама.
Ауто-пут Бренеро је затворен ка северу на граници са Аустријом, па су се формирале дугачке колоне камиона.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.