Izvor: RTS, 27.Okt.2023, 05:48

Лидери ЕУ позвали на отварање хуманитарних коридора према Гази; Израел: Немамо интерес да се рат прошири

Сукоб израелске војске и Хамаса ушао је у 20. дан. Израелски министар одбране Јоав Галант рекао је да ће копнене операције у Гази почети када се за то стекну услови, као и да Израел нема интерес да се рат прошири. Хамас тврди да је готово 50 талаца погинуло током израелског >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << бомбардовања Газе. Министарство здравља у Гази саопштило је да је од почетка сукоба погинуло више од 7.000 становника Газе. Лидери ЕУ позвали на паузе у ратовању и хуманитарне коридоре за Појас Газе.
Двадесети дан сукоба израелске војске и Хамаса. Израелски министар одбране Јоав Галант рекао је да Израел нема интерес да ратује са било ким другим осим са Хамасом и да ће копнене операције у Гази почети када се стекну услови за то.
Хамас тврди да је готово 50 талаца погинуло током израелског бомбардовања Газе, али та информација није званично потврђена.
Одбрамбене снаге Израела саопштиле су да је војска до сада обавестила породице 224 таоца да су њихови чланови заточени у Појасу Газе.
Министарство здравља у Гази које контролише Хамас саопштило је да је више од 7.000 становника Газе убијено у нападима израелске војске. Према извештају међу погинулима је 2.913 деце и 1.709 жена.
Лидери Европске уније позвали су у декларацији усвојеној на самиту у Бриселу на "паузе" у ратним дејствима Израела и Хамаса и отварање хуманитарних коридора, како би хитно потребна помоћ била допремљена у Појас Газе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.