Izvor: RTS, 04.Avg.2023, 14:17

Вучић: Србија ће се према санкцијама руководству РС односити као да не постоје; Додик: Однос Србије показује да нисмо сами

Србија сматра да су сакције према руководству Републике Српске непримерене и односиће се према санкционисаним особама као да санкције не постоје, поручио је председник Србије Александар Вучић после серије састанака руководства Србије и Републике Српске у Бањалуци. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Однос Србије према Републици Српској показује да нисмо сами и напуштени, рекао је председник РС Милорад Додик.
Централна церемонија обележавања Дана сећања на све Србе страдале и прогнане у оружаној акцији "Олуја" први пут се одржава у Републици Српској у 19 сати у Приједору.
Председник Србије Александар Вучић и председник Републике Српске Милорад Додик положили су венце на спомен-обележје на Петровачкој цести, месту страдања Срба из избегличке колоне.
У Бањалуци је одржана заједничка седница Влада Републике Српске и Србије. Заседао је и Савет за сарадњу који чине сви чланови влада, председници скупштина и председници репбулика.
Потписан је Меморандум о сарадњи на реализацији пројекта изградње два меморијална центра посвећена Јасеновачким жртвама Градина и Београд.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.