Izvor: RTS, 01.Avg.2023, 21:54

На Бледу пало дрво на туристички воз, у Илирској Бистрици беснео торнадо

Олујно невреме дуж фронта хладног времена, који се спушта преко северне границе, захватило је током вечери северозападни део Словеније, а направило је проблеме и на истоку. Ватрогасци су на појединим местима морали да интервенишу. У Илирској Бистрици беснео je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << торнадо, a на Бледу дрво je пало на туристички воз.
Нешто после 20 часова у Илирској Бистрици развио се торнадо, саопштио је Словеначка метеоролошка служба АРСО.

“Уочава се релативно широк вртлог у коме се налазе и веома јаки, али мали вртлози пречника свега неколико метара. На срећу, појава је трајала свега неколико минута. Бројне интервенције у последњих сат времена на подручју Илирске Бистрице указује на приличну штету“, додаје АРСО.
Брзина ветра била је преко 100 километара на час, а торнадо је беснео у околини насељеног места, па би могло да дође до веће материјалне штете. На станици Косезе код Илирске Бистрице најјачи измерен удар ветра износио је чак 107 километара на час.
Понегде обилне падавине праћене су јаким ветром, у Рогашкој Слатини је у последњих сат времена измерен удар ветра брзине 53 километра на час.
Због невремена, ватрогасци су интервенисали и у неколико општина, између осталих у помоћ су притекли и на Бледу, Тржичу, Радовљици Словенским Коњицама, Рогашкој Слатини, Дуплеку и Мурској Соботи.
У Горењској је беснело јако невреме. На Бледу код хотела Топлице на туристички воз, у коме су поред возача била четири путника, пало је дрво. На срећу, нико није повређен, јавила је ТВ Словенија.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.