Izvor: RTS, 01.Avg.2023, 17:42

Пашалић: Међународни заштитници људских права ћуте на тортуру над Србима на КиМ

Заштитник грађана Зоран Пашалић договорио је данас сталну комуникацију о положају и статусу притворених Срба на КиМ, са шефицом Регионалне делегације Међународног комитета Црвеног крста Јеленом Стијачић и регионалном координаторком те организације Аурелијом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Готје.
Пашалић и представнице Регионалне делегације Међународног комитета Црвеног крста су на састанку исказали забринутост за положај и статус притворених Срба на Космету, саопштио је Заштитник грађана.
Пашалић је 26. јула затражио од Међународног комитета Црвеног крста да заштити Србе који су ухапшени на КиМ од даљег мучења, злостављања и тортуре и да испита поступање косовске полиције према њима приликом одвођења у притворне центре.
"Институција Заштитника грађана је затим о тортури над ухапшеним Србима на КиМ обавестила бројне међународне институције које се баве заштитом људских права и спречавањем тортуре, инсистирајући на пуном поштовању Конвенције Уједињених нација против тортуре и других сурових, нељудских или понижавајућих казни или поступака", наводи се у саопштењу.
Пашалић се и 10. јула обратио на адресу 106 националних институција које се баве заштитом људских права и до данас добио одговор од њих три.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.