Izvor: RTS, 01.Avg.2023, 10:45

Поднет захтев Приштини за ублажавање казне Светомиру Бачевићу

Адвокат Дејан Васић поднео је Врховном суду у Приштини захтев за ублажавање казне његовог брањеника Светомира Бачевића, осуђеног на пет година затвора због наводног ратног злочина почињеног на КиМ.
"У име свог брањеника Светомира Бачевића који >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је одлуком Основног суда у Приштини осуђеног за наводно извршеног кривично дело ратног злочина против цивилног становништва, данас сам Врховном суду Косова упутио захтев за ванредно ублажавање казне. У захтеву сам навео чињеницу да је Светислав већ одлежао половину казну и да му је здравствено стање до те мере угрожено да постоји реална опасност од тежих последица", навео је Васић.
Додаје да је сигуран да ће ту чињеницу потврдити и лекар који је Бачевића прегледао у Клиничко-болничком центру у Приштини.
"Током викенда сам на очајнички позив Светомирове породице упутио јавну молбу за његов премештај на болничко лечење у Приштини, на који није одговорено", пренео је Васић.
Светомир Бачевић ухапшен је крајем децембра 2020. године у општинским просторијама у Пећи, где је дошао да подигне лична документа, а правоснажно је осуђен две године касније.
Васић је подсетио да је указивао да је Бачевић и приликом хапшења био у лошем здравственом стању, те да је и претходних дана изразио бригу због одвођења Бачевића у болницу без њега, у својству браниоца и знања породице.
Бачевић је правоснажно осуђен на пет година затвора због наводно извршеног ратног злочина против цивилног становништва, иако је оштећена особа албанске националности изјавила да га не познаје и да није он човек који је учинио дело за које је она поднела тужбу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.