Izvor: RTS, 31.Jul.2023, 14:24

Премијерка Брнабић примила у опроштајну посету амбасадорку Кине Чен Бо

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић примила је у опроштајну посету амбасадорку Народне Републике Кине Чен Бо, саопштено је из Владе.
Председница Владе је захвалила на подршци и помоћи коју је Кина пружила Србији у овако изазовним временима >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и подвукла да је амбасадорка радила посвећено на јачању економских и привредних односа.
Ана Брнабић је посебно подсетила на помоћ коју је Кина упутила Србији током периода пандемије коронавируса.
"Поштовање принципа међународног права од изузетне је важности за нас, а зaхтевне године које смо заједно проживели додатно су ојачале пријатељство наших народа", рекла је председница Владе Србије.
Како се наводи, амбасадорка Чен Бо је истакла да је током њеног боравка у Београду сведочила најбољим годинама Србије у последње три деценије, али да очекује да ће период који долази бити још бољи, и да као нову растућу тачку развоја односа Србије и Кине види у иновацијама и новим технологијама.
Премијерка Брнабић је захвалила амбасадорки на доследном и принципијелном ставу Народне Републике Кине по питању Косова и Метохије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.