Izvor: RTS, 30.Jul.2023, 14:17

Невреме изазвало поплаве у Ријеци, гром запалио кров

Невреме праћено обилном кишом и грмљавином погодило је јутрос шире подручје Ријеке у Хрватској. Поплављене су многе улице, због удара грома запаљен је један кров, а олуја је оборила више стабала.
Невреме је почело јутрос око шест сати, а због велике >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << количине кише поплављене су бројне ријечке улице, што је изазвало проблеме у саобраћају.

На подручју Црквенице и Опатије срушила су се стабла, саопштено је из ватрогасне службе. Угашен је пожар који је на крову на Замету букнуо због удара муње.
Хидрометеоролошки завод Хрватске саопштио је јутрос у осам сати да је у протекла 24 сата у Ријеци пало 39 литара кише по метру квадратном.
За ријечку регију је издато наранџасто упозорење, а за остале делове Хрватске, осим книнске регије, жуто упозорење, што значи да је време потенцијално опасно.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.