Izvor: RTS, 28.Jul.2023, 16:55

Васић: Светомиру Бачевићу позлило у затвору, не знамо где је пребачен

Адвокат Дејан Васић каже да је Светомиру Бачевићу, који је од стране приштинског правосуђа осуђен на пет година затвора због наводног ратног злочина над цивилним становништвом, позлило јутрос и да је пребачен негде, без знања свог браниоца и породице. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Светомир Бачевић је родом из села Бело Поље код Пећи, ухапшен је крајем децембра 2020. године у општинским просторијама, где је дошао да подигне лична документа, а правоснажно је осуђен две године касније.
"Мене је заправо његова породица обавестила да је његово здравствено стање погоршано и да је њих позвала супруга Златана Крстића који је такође осуђен и издржава казну заједно са Светомиром. Она је рекла да је њему јутрос позлило и да је пребачен некуда из притворног центра. Ми немамо апсолутно никакве информације шта се са њим дешава и колико је његово здравствено стање озбиљно нарушено", рекао је Васић.
Указао је да је Бачевић и приликом хапшења био у лошем здравственом стању.
"Изражавам велико незадовољство и једну велику бригу због превасходно недостака информација шта се са човеком дешава. Ја ћу покушати, иако је данас петак и иако је радно време прошло, да преко неких својих познанстава барем сазнам да ли је добро и да ли се десило нешто озбиљно", истакао је адвокат Васић.
Бачевић је правоснажно осуђен на пет година затвора због наводно извршеног ратног злочина против цивилног становништва, иако је оштећена особа изјавила да га не познаје и да није он човек који је учинио дело за које је она поднела тужбу. Због тога је адвокат Васић уложио жалбу Врховном суду.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.