Izvor: RTS, 27.Jul.2023, 13:18

Кућа и двориште у Долову као уметичко дело

Кућа Сање Станковић, из Долова, издваја се по прелепо уређеном простору, са много цвећа и детаља у етно-стилу. Иако лети треба много заливања и неге, Сања све то одржава уз пуно љубави и труда.
Пре 5 година Доловка Сања Станковић почела је да уређује >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << простор испред куће и сада је то једна прелепа оаза, где свако може да ужива у цвећу и зеленилу, у интересантно осмишљеним инсталацијама. Све је у неком етно стилу, јер се Сањи то допада, па су ту детаљи као што су бунар, стара запрежна кола, плуг и слично. Има ружа, кадифа, бегонија, сулфинија, у чије одржавање је потребно уложити много труда.

“Минимум сат времена на дан по нешто. Сат до сат и по се залива, кад се коси треба времена, увек нека трава порасте, да се суво лишће откине кад треба и то је то”, каже Сања Станковић, из Долова.
Окућница је прилагођена деци, па Сањина ћерка и син воле да се ту играју, али и помажу кад треба.
“Имам бубамаре, гусеницу, љуљашке, кофе. Помажем мами. Заливам и садим са њом”, каже Ања Станковић, ћерка.
Биљкама лети треба највише пажње, да се сачувају од великих врућина и невремена.
“Ову задњу олују смо некако прегрмели, није ништа било, јер сам спуштала све што мора да се не поломи, да не однесе ветар. У сваком случају преживе врућине јер садим цвеће које је за то, па буде добро”, каже Сања Станковић.
Сања има уметнички таленат, па радо црта и додаје завршне детаље на цветним инсталацијама. Планира да прошири игралиште за децу, стално смишља нешто ново, па њен дом из године у годину изгледа све лепше.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.