Izvor: RTS, 27.Jul.2023, 10:08

Као бекство из Шошенка, филмски бег затвореника из Колорада

Један затвореник је у бекству након што су он и још тројица осуђеника организовали бег из затвора у Колораду у стилу филма "Бекство из Шошенка".
Четворица затвореника, који казну служе на југоистоку Колорада, наводно су пробили зид у ћелији, која >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је некада служила као кухиња. Користили су ћебад како би изгледало као да су заправо у својим креветима.

Одатле су прошли кроз кров суседног купатила, преноси америчка новинска агенција КОАА, позивајући се на шерифа округа Бент Џејка Сикса.
Један од њих, Марк Фокс, још је у бекству, док су друга двојица ухапшена, а четврти пронађен мртав након што се, како се сумња, предозирао наркотицима, рекао је Сикс.
Бенџамин Валдез пронађен је мртав у оближњем Пуеблу, саопштила је агенција за ванредне ситуације округа Бент.
Друга двојица неименованих затвореника ухваћени су након што су позвали хитну помоћ због предозирања.
Све особље за спровођење закона југоисточног Колорада "активно трага за Фоксом", а амерички маршали су позвани и ускоро ће помоћи у потрази, навео је Сикс.
Тачно време бекства није разјашњено, али је Сикс рекао да је то било касно у недељу увече или рано у понедељак, јер особље није тачно пребројало број затвореника ни у понедељак, а ни у уторак ујутру.
У затвору су смештени затвореници округа Бент и суседног Отера.
Шерифово одељење округа Проверс истражује шта се догодило док безбедносне протоколе у затвору проверава Одељење за поправне казне, рекао је Сикс.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.