Izvor: RTS, 24.Jul.2023, 16:18

Десетак лозничких основаца продавало играчке за лечење трогодишњег Косте Лешевића

Група ученика из Основне школе "Вук Караџић" у Лозници летњи распуст искористила је у хумане сврхе продавајући комшијама и пролазницима своје играчке. На тај начин они су прикупили 25 хиљада динара које су уплатили на рачун фондације "Буди хуман" за лечење трогодишњег >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Косте Лешевића.

Уна, Лазар, Виктор, Урош и Сергеј, део су екипе од десетак другара која је на неколико импровизованих штандова у насељу у ком живе продавала играчке. Зарађени новац нису потрошили на сладоледе и слаткише, већ су целу суму уплатили у хуманитарне сврхе.
"То смо урадили са великим срцем и хтели смо да продајемо играчке које су нама вишак", каже Лазар Јовановић, из Лознице.
"Продавали смо тамо прекопута вртића "Џунглица", а купци су били сви људи који су ишли по децу и они су нам куповали играчке, неки људи су узели играчке, а неки су само дали паре", додаје Сергеј Шакић, из Лознице.
"Чак су нам и неки људи донели, било је пар људи који су донели старе играчке њихове нама, да им ми продамо", наводи Виктор Шакић, из Лознице.
Играчке које су продавали нису имале цену, па је купцима остављена могућност да сами процене вредност. Захваљујући комшијама, родитељима и случајним пролазницима мисија је завршена успешно.
"Све комшије су рекле да је то била добра идеја", наглашава Уна Тешић, из Лознице.
"Ми као родитељи смо били јако поносни на то њихово што тако већ као мали осећају хуманост да помогну, мисле о другима", истиче Наташа Јокић Марковић, из Лознице.
Ова сложна дружина неће се, кажу, зауставити на овоме, а док смишљају нову авантуру, успели су да покажу да праве вредности, као што су емпатија и другарство, још увек постоје.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.