Izvor: RTS, 22.Jul.2023, 07:34

Седморо повређених у невремену у Хрватској, мушкарац нестао у мору

Снажна олуја током јучерашњег дана погодила је и регион. Најмање седам особа је повређено у невремену које је Хрватску. Трага се и за мушкарцем који је нестао током олује у мору код Новиграда. Јак ветар обарао је дрвећа у Бањалуци, Дервенти и Прњавору, као и Сарајеву. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Према првим информацијама, у  јаком невремену које је синоћ погодило Хрватску шест особа је повређено у кампу у Новиграду и једна у Опатији.

Хрватски портал Индекс преноси и да је у току акција потраге за мушкарцем који је нестао у мору код Новиграда.
Током снажног невремена, које је јуче прво захватило Истру и Кварнер, падао је град, док је јак ветар чупао стабла.
Невреме се потом преместило у унутрашњост Хрватске. Загребачки градоначелник Томислав Томашевић изјавио је након још једне снажне олује која је погодила Загреб да су ватрогасци изашли на терен више од 200 пута, истичући да је најважније да нема повређених.
 Четири особе су страдале у незапамћеном невремену које је 20. јула погодило Хрватску.
Јак ветар обарао је дрвећа у Бањалуци, Дервенти и Прњавору. У невремену које је погодило општину Нови Град оштећени су кровови на стамбеним и помоћним објектима, као и у Вукосављу.
Олуја која је погодила синоћ Сарајево није направила значајнију материјалну штету, али је ишчупала стабло које се 100 година налазило у главном граду БиХ, преноси Клиx.ба.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.