Izvor: RTS, 19.Jul.2023, 21:23

Вучић са Столтенбергом: Доставили смо писмену документацију о прогонима и нападима на Србе

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је на састанку у Бриселу са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом затражио да НАТО преузме контролу и обезбеди живот достојан човека Србима на КиМ. Чуваћемо мир и наш народ на КиМ, али тежак је период пред >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << нама, потребна нам је сарадња са Кфором и НАТО, поручио је Вучић.
Затражио сам од НАТО и Кфора да спроводe своју улогу у складу са Резолуцијом 1244 и повељом УН, рекао је председник Вучић новинарима после састанка са Столтенбергом. 
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг рекао је уочи разговора са Александром Вучићем да Алијанса наставља да осигурава безбедност кретања за све заједнице на Косову и Метохији.
Поводом сукоба Срба са припадницима Кфора, истакао је да су напади на мисију НАТО-а на КиМ неприхватљиви. “Појачали смо присуство као реакцију на повећање напетости на северу. Наставићемо да обезбеђујемо спровеђење нашег мандата на непристрасан начин“, поручио је Столтенберг.
Иначе, разговори у Бриселу на нивоу главних преговарача су завршени без директног састанка делегације Београда и Приштине.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.