Izvor: RTS, 19.Jul.2023, 05:57

Брисел – Вучић се састаје са Столтенбергом, одржава се нова рунда дијалога Београда и Приштине

Брисел је данас важна адреса за Београд – у истом дану разговори у седишту НАТО-а и Европске уније. Александар Вучић састаје се са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом у поподневним сатима, а специјални изасланик Европске уније за дијалог Мирослав >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Лајчак разговара са главним преговарачима Београда и Приштине.
Како је Алијанса најавила, састанак Александра Вучића и Јенса Столтенберга одржаће се око 19 часова, након чега ће се обратити медијима на заједничкој конференцији.

Разговор је председник Вучић иницирао прошле недеље како би првом човеку НАТО-а пренео шта се дешава на Косову и Метохији.

Данас се у Бриселу одржава и нова рунда дијалога. Специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак разговара са главним преговарачима Београда и Приштине Петром Петковићем и Бесником Бисљимијем.
Фокус ће бити на пуној примени Споразума од 27. фебруара и на корацима ка деескалацији ситуације на северу КиМ, навео је портпарол ЕУ Петер Стано у објави на Твитеру.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.