Izvor: RTS, 19.Jul.2023, 05:55

Веома топло, али увече стиже расхлађење с пљусковима

У Србији ће данас у већини места бити претежно сунчано и веома топло. Увече се у Војводини, западном и централном делу земље очекују пљускови с грмљавином. Понегде су могуће непогоде с градом и олујним ветром. Највиша дневна температура до 38 степени.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> Још данас ће бити веома топло, у већини места претежно сунчано. После подне, увече и током ноћи у Војводини, западној и централној Србији јак развој облачности са пљусковима и грмљавином.

У зони пљускова могуће су и краткотрајне временске непогоде са градом и олујним ветром.
Дуваће слаб и умерен ветар, јужни и југоисточни, после подне у скретању на западни и северозападни. 
Наjнижа температура кретаће се од 17 до 24, а највиша дневна од 33 до 38 степени.
И у Београду се после сунчаног и топлог дана, очекују пљускови. Температура до 36 степени.
Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" издао је препоруке грађанима како да поступају у врелим данима.

Стручњаци саветују да у врелим данима треба расхладити просторије, избегавати физичку активност, узимати више течности и избегавати боравак напољу у најтоплијем делу дана.
Стрпљење и опрез саветују се и на путевима. Због високих температура и гужви, препоруке су да возите опрезно, стрпљиво и уз чешће паузе. Због летње туристичке сезоне, више је возила и на наплатним рампама и граничним прелазима – где су повремено могућа дужа задржавања.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.