Izvor: RTS, 18.Jul.2023, 22:22

Огроман арсенал оружја нађен у кући њујоршког архитекте осумњиченог да је серијски убица

Рекс Хојерман, осумњичени за серијска убиства у Гилго Бичу имао је скривено складиште са више од 200 комада оружја у кући, рекао је полицијски комесар округа Сафолк. Истражитељи и даље покушавају да утврде да ли је оружје легално регистровано, рекао је комесар Родни >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Харисон.
Родни Харисон је навео да је Хојерман имао арсенал у подруму куће.

“Кад год неко има такав арсенал, забринути смо“, додао је Харисон.
Портпарол полиције рекао је да "не објављују ништа даље о заплењеним предметима или доказима".
Окружни тужилац округа Сафолк Реј Тирни рекао је за Еј-Би-Си њуз да је полиција ухапсила Хојермана, њујоршког архитекту, у четвртак увече у његовој канцеларији у центру Менхетна.
“Хтели смо да га приведемо негде ван куће, због приступа том оружју“, рекао је Тирни.
Хојерман је у петак оптужен по три тачке оптужнице за убиство првог степена и три тачке за убиство другог степена за смрт три жене.
Посмртни остаци жена откривени су у децембру 2010. у Гилго Бичу на јужној обали Лонг Ајленда, а веровало се да су све сексуалне раднице које су се оглашавале на интернет сајтовима, наводи полиција.
Хојерман је осумњичен и за нестанак и смрт четврте жене, чији су остаци такође пронађени у близини плаже Гилго. Та истрага је и даље у току, према захтеву за кауцију.
Мајкл Џеј Браун, адвокат Хојермана, рекао је новинарима да је његов клијент негирао било какву умешаност и рекао да су оптужбе "изузетно посредне природе".
"Једина ствар коју је рекао, док је био у сузама, је 'Нисам ово урадио'. Он је избезумљен. Очигледно је узнемирен због оптужби", навео је Браун.
Хојерман је задржан без права на кауцију. Изјаснио се да није крив.
Остаци четири жене откривени су током потраге за несталом Шенан Гилберт, 23-годишњакињом која је наводно последњи пут виђена како трчи кроз Оук Бич након што је напустила кућу клијента.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.