Izvor: RTS, 15.Jul.2023, 11:28

Познати архитекта из Њујорка осумњичен да је серијски убица, одале га храна и коса супруге

Амерички архитекта Рекс Хојерман ухапшен је у вези са серијским убиствима жена чији су делови тела пронађени дуж њујоршког ауто-пута на плажи Гилго. Судски документи показују да је Хојерман оптужен за смрт три и именован као главни осумњичени за убиство четврте >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << жене. Оне су међу најмање 10 жртава чија су тела пронађена у том подручју.
Рекс Хојерман се изјаснио да није крив по свим тачкама оптужнице. 

Верује се да је убијено 11 жена, махом сексуалних радница, а њихови остаци откривени су 2010. и 2011. године.
Хојерман живи у Масапекуји, на Лонг Ајленду, око 40 километара од места где су пронађени посмртни остаци жртава.
Детективи који су пратили осумњиченог пронашли су ДНК из коре пице коју је бацио, а затим је упоредили са длаком пронађеном на држачу коришћеном у убиствима, саопштила је полиција.
Други кључни део онога што је довело до његовог хапшења био је његов аутомобил “шевролет аваланш“, за који је сведок рекао да је убица возио након нестанка једне од жртава, преноси Ен-Би-Си.
Према судским документима које су поднели тужиоци, истражитељи су 2022. године започели "свеобухватну ревизију сваког доказа“. Власти кажу да их је то навело да ближе погледају аутомобил регистрован на Хојермана у време убистава.
Становници Масапекује рекли су за Си-Би-Ес Њујорк да су запањени вестима.
"Овде смо око 30 година, а тип је био тих, никад никоме није сметао. Били смо некако шокирани, да вам право кажем", рекао је један од Хојерманових суседа.
Хојерман је регистровани архитекта и власник њујоршке архитектонске и консултантске фирме РХ Kонсaлтантс енд асошијетс од 1994. године, наводи се на веб-страници његове компаније.
Међу његовим клијентима су, између осталог, били и велики ланац продавница спортске гардеробе, али и “Американ eрлајнс“, наводи се на сајту.
Како је текла истрага Истрага о убиствима на плажи Гилго почела је након што је полиција покренула потрагу за 24-годишњом Шенон Гилберт, након њеног нестанка у Оук Бичу 2010. године.
Тело друге жене открили полицијски пас и полицајац током претреса. За неколико дана пронађена су још три тела, сва на малој удаљености једно од другог.
Неколико тела пронађено је у шикарама дуж плаже. До 2011, полиција је открила још четири тела укључујући и делове тела женског детета и неидентификованог мушкарца из Азије.
Посмртни остаци још једне жене су откривени у децембру 2011. године, на пет километара источно од осталих. Полиција је остала збуњена како су жртве убијене, а 2020. нерешена убиства су постала тема Нетфликсовог филма “Изгубљене девојке“.
Оптужница против Хојермана долази након што је у фебруару 2020. формирана радна група коју су чинили ФБИ, државна полиција Њујорка и власти округа Сафолк како би се “појачала” истрага.
У мају 2022, полиција је објавила 911 аудио-снимака у вези с нестанком једне од жртава. Прво је позвала полицију из куће клијента нешто пре пет ујутро.
“Неко је иза мене“, рекла је диспечеру више пута. “Неко ме јури – молим вас“, рекла је.
У петак ујутро, окружни тужилац је рекао да је дошло до "значајног развоја случаја", али је одбио да даље коментарише.
Коса супруге на телима жртава Током првобитног прегледа пронађених посмртних остатака једне од жртава, Лабораторија за криминал у округу Сафолк извукла је мушку косу са “дна вреће“ којом је убица умотао њено тело.
Тим за надзор је касније сакупио брис Хојерманове ДНК са остатка коре у кутији за пицу коју је бацио у смеће, рекао је окружни тужилац Реј Тирни.
Коса за коју се верује да припада супрузи Рекса Хојермана пронађена је код три жртве или близу њих, наводе тужиоци, позивајући се на ДНК тестирање.
Докази показују да су Хојерманова жена и деца били ван државе у време када су три жене убијене, рекао је Тирни.
Тирни је навео да су жртве покопане на сличан начин и на сличној локацији.
“Све жене су биле ситне. Све су се бавиле истим послом и оглашавале на исти начин. Одмах су се појавиле сличности у погледу места злочина“, навео је Тирни.
Тирни је рекао да је убица покушао да сакрије тела тако што их је умотао у камуфлажну врећу, попут оне коју користе ловци.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.