Izvor: RTS, 13.Jul.2023, 07:42

Водитељ Би-Би-Сија Хју Едвардс у жижи скандала, одала га супруга

Водитељ Хју Едвардс именован је као особа у жижи скандала, који од петка потреса британски јавни сервис Би-Би-Си.
Хју Едвардс је светској јавности познат као главни водитељ Би-Би-Сија током сахране и периода националне жалости због смрти британске >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << краљице Елизабете Друге.

Преносио је и венчања принца Вилијама и Kејт Мидлтон, као и принца Харија и Меган Маркл, као и прославе дијамантског и платинастог јубилеја краљице Елизабете Друге, инаугурацију америчког председника Барака Обаме и сахрану Нелсона Манделе.
На Би-Би-Сију ради већ четрдесет година и главни је водитељ ударних "Вести у 10“.
Почасни је професор новинарства Универзитета у Kардифу, где је и сам студирао.
Раније данас скандал је добио нови замајац, будући да се Би-Би-Сију јавила још једна неименована млада особа с тврдњом да је од истог водитеља добијала претеће поруке путем апликације за упознавање пошто није пристала на његов предлог да му пошаље експлицитне фотографије.
Таблоид Сан оптужује га да је плаћао малолетника за експлицитне фотографије, водио непримерене преписке са малолетницима на друштвеним мрежама и прекршио правила карантина за време пандемије.

Његов идентитет обелоданила је његова супруга Вики Флинд у писаном саопштењу у којем се прецизира да њен супруг "последњих година пати од тешке депресије“.
Истичући да се здравствено стање Хјуа Едвардса погоршало пошто је прошлог четвртка сазнао за оптужбе, његова супруга прецизира да се водитељ налази у болници и да ће "одговорити на све наводе у медијима када му буде боље“.
Вики Флинд истиче да издаје званично саопштење због "забринутости за ментално здравље супруга и настојања да заштити своју децу“.
Лондонска Метрополитен полиција саопштила је да је окончала истрагу и да "нема доказа да је почињено кривично дело“.
Би-Би-Си је захвалио полицији и саопштио да наставља са унутрашњом истрагом, која је паузирана по захтеву полиције.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.