Izvor: RTS, 12.Jul.2023, 11:05

Од данас активна апликација "Београд плус” за праћење линија ГСП-а

Апликација "Београд плус” за плаћање карата и праћење линија ГСП-а активна је од данас.
Апликација "Београд плус” омогућава увид у читав систем ГСП-а, где се налазе возила јавног превоза и за колико ће минута стићи.
"Захваљујући апликацији, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << грађани ће јавни превоз моћи да плате путем кредитне картице, СМС-а или налога за плаћање, али и да имају информацију где се налази свако возило, колико станица је удаљено од њихове локације, те процену за колико минута стиже. Апликација ће имати и ширу функцију од јесени када ће путем ње корисници моћи да имају увид и у 'београдску картицу' са свим предностима које је Град обезбедио за њих", рекао је градоначелник Београда Александар Шапић.
Шапић је рекао и да ће на 318 киоска грађани моћи да купе папирну карту, од тога ће 250 киоска бити на стајалиштима, а 68 на најпрометнијим местима у центру града.
"У року од десетак дана на сваком киоску биће залепљена налепница са информацијом да се на њему може купити карта за превоз. Очекујемо да ће до краја лета папирне карте моћи да се купе на око 500 места. То ће бити сасвим довољно за све оне који не желе да користе систем СМС-а, који се за ових месец и по дана показао као систем који су сви прихватили и који функционише беспрекорно. Добили смо позитивну реакцију од многих фирми, јер је сада то много ефикасније", истакао је први човек престонице.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.