Izvor: RTS, 11.Jul.2023, 17:27

Парламент разрешио министра привреде Радета Басту

Скупштина Србије разрешила је министра привреде Радета Басту. Посланици су усвојили извештај Савета РЕМ-а и донели одлуку да се формира анкетни одбор који треба да утврди све чињенице и околности које су довеле до масовних убистава у Србији. Они су усвојили и Извештај >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << владе о безбедносној ситуацији у земљи после тих убистава. Претходно су посланици искористили своје право да поставе питања извршној власти.
Посланици владајуће коалиције су на седници у понедељак најавили су да ће подржати разрешење министра привреде Радета Басте које је предложила председница Владе Ана Брнабић, оцењујући да у Влади мора постојати јединство када је реч о државној и националној политици.

Опозиција је критиковала избор Басте за министра привреде, уз поруку да нису много заинтересовани за његову политичку судбину.
Шеф посланичке групе Савеза војвођанских Мађара Балинт Пастор каже да ће та посланичка група гласати за разрешење, оцењујући да је реч о техничком питању.
Посланик Зелено-левог клуба Ђорђе Павићевић рекао је да они неће гласати ни за ни против.
Шеф посланичке групе Српског покрета Двери Бошко Обрадовић најавио је да ће та посланичка група гласати за разрешење Басте, подсетивши да су и Двери тражиле да он подносе оставку када је рекао да Русији треба увести санкције.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.