Izvor: RTS, 08.Jul.2023, 09:30

Ескобар: Курти ће пропустити прилику ако се не усклади с партнерима 

Специјални изасланик Стејт департмента за Западни Балкан Габријел Ескобар рекао је да је европски план за решавање косовског питања "добар" и да не "подилази ниједној страни". Има позитивних назнака да би Београд то могао да прихвати, али се то не може рећи и за премијера >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << привремених приштинских институција Аљбина Куртија, поручио је Ескобар и додао да се надају да ће се Курти ускладити са европским и америчким захтевом.
На питање какве би последице то могло да има по Приштину и хоће ли једна од њих бити повлачење Кфора, Габријел Ескобар је рекао да та могућност "није на столу".
"Наше партнерство с Косовом је партнерство с косовским народом, не с једном странком или једном политичком фигуром", рекао је амерички изасланик за Западни Балкан пре одласка на Дубровник форум. 
Нагласио је да је последица неприхватања европског плана изгубљена прилика.
"То није казнена мера, то је пропуштање прилика. То се Косову сада догађа, јер се не усклађује са својим партнерима", додао је Ескобар.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.