Izvor: RTS, 07.Jul.2023, 16:23

Српским бајкерима на Јарињу није дозвољен улазак на КиМ

Полицијске снаге у Приштини нису дозволиле улазак на Космет члановима више мото удружења који су јутрос кренули у хуманитарну "Бајк рок мисију" како би пружили подршку и помоћ Србима из јужне покрајине.
Бајкери су првобитно најавили да ће због >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << одлука полиције у Приштини блокирати административни прелаз Јариње, наводећи да је то својеврсна "мера реципроцитета".

Након пар сати одустали су од одлуке о блокади.
На прелаз је допутовало више од 60 мотоциклиста којима је, како кажу, тзв. косовска полиција забранила пролазак "због безбедносне ситуације".
Бајкери наводе и да су им припадници полиције нагласили да су у непосредној близини административног прелаза њихова оклопна возила.
Више оклопних возила тзв. косовске полиције кренуло је раније данас ка Јарињу, а како је за Танјуг рекао портпарол полиције за регион Север Ветон Ељшани они су кренули ка прелазу јер су добили информацију да су мотоциклисти из централне Србије кренули ка КиМ.
Ветон Ељшани је рекао и да их полиција неће пустити да пређу Јариње, јер се нису раније најавили.
Више мото удружења из Србије кренуло је јутрос на КиМ како би уручили хуманитарну помоћ за две породице из Косовске Митровице и за обнову цркве на брду изнад Звечана.
Организатор Бајк рок мисије Милић Радевић рекао је да већ 18 година постоји та акција чији је циљ пружање подршке српском народу на КиМ и хуманитарне помоћи свима којима је потребно.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.