Izvor: RTS, 07.Jul.2023, 09:02

Милатовић: Позваћу Вучића да посети Црну Гору, сигуран сам да ће доћи

Председник Црне Горе Јаков Милатовић истакао је да ће у фокусу његове предстојеће посете Београду бити потпуна нормализација односа са Србијом, односно поновно постављање дипломатских односа на нивоу амбасадора. Милатовић ће званично посетити Београд 9. и 10. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << јула.
Милатовић је у интервјуу за РТЦГ рекао да ће се састати са председником Србије Александром Вучићем, наводећи да ће га позвати да дође у Црну Гору.

"Вучић је био на мојој инаугурацији. Сигуран сам да ће доћи", рекао је Милатовић.
Истакао је да ће најважнији сегмент посете бити поновно постављање дипломатских односа на нивоу амбасадора, пошто ни Србија нема амбасадора у Подгорици, нити Црна Гора амбасадора у Београду.
"Акценат ће бити и на друге теме: економска сарадња, заједнички инфраструктурни пројекти, заједнички пут ка Европској унији, али је тема амбасадора предуслов", навео је Милатовић.
Председник Црне Горе ће током посете положити венац на Споменик незнаном јунаку на Авали.
"На тај начин одаћу почаст заједничкој историјској борби Србије и Црне Горе. Грађани Србије су помагали Црној Гори, тако да ћемо на тај начин заокружити посјету", закључио је Милатовић.
Милатовић ће се у Београду састати и са председником Народне скупштине Владимиром Орлићем.
Најављено је да ће положити цвеће испред Основне школе "Владислав Рибникар“, а у част Милатовићеве посете амбасада Црне Горе приредиће и свечани пријем у Црногорској кући у Београду.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.