Izvor: RTS, 06.Jul.2023, 17:18

Петковић: Куртијева полиција поново ушла на територију централне Србије

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је да је Куртијева тзв. косовска полиција поново ушла на територију централне Србије, и то 500 метара од административне линије.
Петар Петковић је рекао да је косовска полиција поново >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ушла на територију централне Србије до зуба наоружана.

"Данас је полицијски службеник ПС Бујановац уочио како се брзо креће возило тзв. косовске полиције и то из правца Карачева ка Брезници. То возило је јурило бели комби који је са друмског пута скренуо ка селу. На месту скретања, полицијско возило тзв. косовске полиције марке 'дачија' је застало и сувозач, пошто су у возилу била два лица, је изашао и погледом испратио куда је отишао комби", рекао је Петковић.
Како је навео, у том тренутку они су уочени од стране припадника полиције Републике Србије и српска полиција је кренула у правцу припадника тзв. косовске полиције како би их зауставили "у очигледној намери да вршљају централном Србијом".
"У том тренутку Куртијеви полицајци су видели да су уочени од стране српске полиције и онда је сувозач брзо ушао у возило и кренули су ка КиМ, односно ка Карачеву", рекао је Петковић.
Навео је и да се власник комби возила јавио у полицијску станицу у централној Србији и испричао шта се десило. Он је рекао да су припадници косовске полиције почели да га јуре јер је имао и има бујановачке таблице без стикера и да је то био разлог зашто су се дали у потеру. Возач комби возила живи у Великом Трновцу.
"Приштина изазива српски народ и државу Србију" Поручио је да они немају шта да траже на простору централне Србије.
"Припадници тзв. косовске полиције немају шта да траже на територији централне Србије, као што нису имали шта да траже ни 14. јуна када су такође били лоцирани од стране српске полиције, с тим што су тог 14. јуна били и ухапшени јер су затечени са дугим цевима и другом опремом. Говорили су тада да иду да беру печурке, да нису знали да су прешли административну линију. Јасно је да су имали одређене намере чим су се затекли тамо где нису имали шта да траже", подсетио је Петковић.

Рекао је и да је јасно ко крши споразуме и све време провоцира – Аљбин Курти.
"Хоће ли и овде моћи да говори да су припадници српске полиције ушли на територију КиМ и тамо ухапсили тројицу припадника косовске полиције? Наравно да је лаж и овај снимак то показује. Косовски полицајци су опет ти који су прешли административну линију и то полицијским возилом. То вам само показује о каквим размерама лажи и пропаганде се суочавамо када је реч о Приштини и њиховој намери да изазову и српски народ и државу Србију", рекао је директор Канцеларије за КиМ.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.